Whiskey sauce


Enhver god bøf fortjener en god sovs! Whiskey sovs (eller sauce om du vil) er en favorit hos de fleste danskere.

Forberedelse:
Tilberedning:
Tid ialt:
Personer: 4

Ingredienser

  1. Olivienolie
  2. 1 spsk. rigtig smør (ikke kærgården eller anden smørbar) og helst usaltet.
  3. 1 fint hakket rødløg.
  4. 4-5 dl. fond. Enten hjemmelavet (find opskrift her) eller fra boullionterning
  5. 1 lille dåse tomatkoncentrat
  6. 10 spks. Whisky
  7. 1 tsk tørret rosmarin
  8. 1 tsk. tørret timian
  9. 1/4 L piskefløde
  10. Salt & peber

Tilberedning

  1. Hæld en lille smule olivienolie I en gryde sammen med 1 spsk. smør og tænd for middel til høj varme.
  2. Svits de hakkede løg i et par minutter indtil løgene så småt begynder at skifte farve.
  3. Tilsæt tomatpuré og lad det blive svitset kort sammen med løgene.
  4. Tilsæt whiskey og lad det koge lidt ind i et minut eller to.
  5. Tilsæt fond og krydderier og kog ind indtil halvdelen af væsken er tilbage.
  6. Hæld fløde og sennep i og kog det hele sammen i nogle minutter.
  7. Smag til med salt og peber.